09 ianuarie 2010

Perfect cu defecte

"Cand iubesti, iubesti cu totul!"."Toti oamenii au si defecte!"."Crezi ca tu esti perfect?"
Va suna cunoscut?? Sa fie atat de importante defectele cuiva incat sa genereze atatea discutii, conflicte??!
Ei bine, Da!
Defectele sunt foarte importante. Si atunci, ma intreb, daca sunt atat de importante de ce  le luam in calcul cand e prea tarziu? De ce le observam abia cand devin de nesuportat? De ce ne incapatanam in continuare sa alegem in iubire contabilizand calitatile si ignorand defectele?
Este foarte adevarat ca in viata este bine sa ne concentram pe ceea ce vrem si nu pe ceea ce nu vrem. Perfect adevarat, dar hai sa fim realisti, domnul sau doamna Perfectiune nu exista!!!!Iar daca totusi exista ... e doar in imaginatia noastra.
Oricat de minunat ar fi cineva tot va avea si defecte, si este important ce defecte are.
Cu cat inaintezi in varsta si in relatie, si cu cat te trezesti din indragosteala cu atat realizezi ca cel de langa tine are mai multe defecte si ti se pare ca acestea se accentueaza de la an la an.
Daca te vei preface ca totul este ok, oare cat vei putea trai cu frustrarea aceasta in fiecare zi?
Ideea este foarte simpla. Cu totii alegem in functie de calitatile celuilalt si ignoram defectele.
Daca am fi corecti si sinceri cu noi si cu celalalt, am fi mai atenti la defecte. Dar nu pentru a-l critica pe celalalt, pentru ca el este minunat asa cum este, cu aceste defecte,  ci pentru a ne intreba "oare am sa pot tolera acest lucru, in fiecare zi?"
O privire mai atenta asupra lor va poate scuti de multa suferita si va ajuta sa castigati timp. Pe de alta parte va ofera o relatie autentica, frumoasa si sanatoasa, iar o astfel de relatie iti permite sa fii tu in fiecare zi a vietii tale!


!Daca nu am avea defecte, n-am fi oameni.
!!People are not perfect...except when they smile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu