25 aprilie 2010

Detasat sau implicat?

Daca privesti viata asta detasat e super tare, n-ai nici un contact cu dezamagirea, durerea, frustrarea, tristetea sau depresia.
Eu imi dau seama ca n-as suferi de nici un astfel de simptom daca nu m-as implica total in ceea ce fac, de la iubire pana la munca. Ideea e ca, ma bag cu tot trupul si sufletul in actiunea pe care o fac, ma implic atunci cand privesc persoana din fata mea. si am sesizat, ca doar in zilele in care raman un simplu observator -  viata e perfecta. Nimic nu ma atinge cand ma trezesc, mananc, ma plimb, povestesc cu prietenii, fac dragoste, ma uit la un film, si asa mai departe.
Oare e mai bine detasat decat implicat? E bine sa fii cat mai detasat pentru a nu suferi simtomele de mai sus, dar atunci cand sentimentele te palesc in cap, incepi sa devii implicat?
Implicat sau nu toti ne plangem ca viata e de rahat.
 Eu, nu-i inteleg pe cei care se plang!!! Ce te doare, omule? N-ai niciun gand, nicio durere si te vaiti. Pe astia i-as tortura putin, nu de alta, dar ca sa le arat ce-nseamna durerea cu adevarat. Sunt oameni care nu vad, care nu aud, care isi traiesc viata intr-un scaun cu rotile si nu se plang. si tu, care ai toate simturile intregi te vaiti ca viata e de rahat.

!Alegerile sunt totul in viata!
Nu traiesti ce-ti doresti?
Inseamna ca undeva gresesti.
Ce poate fi?
Sistemul de valori, gandurile limitative, alegerile inconstiente, lipsa iubirii de sine, traumele din copilarie?

!!Nothing, means more than the truth: Janet Jackson- Nothing

Just me,

Un comentariu:

  1. Detasat sau implicat?
    Greu de spus.
    Poate in anumite situatii mult prea implicat.
    Foarte bine spus avem toate simturile intacte si unii dintre noi se plang, intotdeauna exista si mai rau....
    Modestia sau fite?
    Toti suntem oameni si viata, cel putin pentru mine nu este de rahat, nu regret nimic din ce am facut, sunt bucuros ca traiesc si am posibilitatea de a vedea aceasta lume minunata(nu perfecta, deoarece sunt cazuri si cazuri)
    Eu am ales sa fiu ceea ce vreau sa fiu, si da, nu imi plac plangaciosii, ce ai de castigat daca plangi? mila? da le lipseste afectiunea si atuncio cersesc....
    O saptamana frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere