11 octombrie 2012

Cartea de pe noptiera

Orin m-a provocat acum ceva timp, sa scriu despre cartile mele de pe noptiera.
Imi place sa citesc foarte mult, noaptea inainte de culcare citesc pana-mi pica ochii in nas. 
Am o pasiune tare ciudata: de fiecare data cand termin o carte, intreb un prieten sa-mi recomande o alta carte si pe aceea o cumpar. O citesc repede, ca dupa sa pot sa-i spun daca mi-a placut sau nu. Se intampla sa achizitionez tot felul de carti mai ciudate doar pentru ca un prieten mi-a recomandat-o.
Sa incepem:
-"Un veac de singuratete" Gabriel Garcia Marquez - Am citit-o in 10 zile (eram in concediu) si mi-a placut tare mult. E o carte grea, uneori apasatoare, uneori greu de inteles, dar foarte frumoasa. Mi-e personal mi-a placut tare mult.
-"Cele cinci limbaje ale iubirii" Gary Chapman - ne dezvaluie diferentele dintre starea de indragostit pe care o simtim la inceputul unei relatii si iubirea constienta pe care ajungem sa o simtim dupa. Cireasa, dupa ce am citit mai mult de jumatate mi-am dat seama ca am cumparat editia pentru barbati. Chestia asta m-a aventurat sa desopar iubirea dincolo de ochii barbatilor, sa vad cum percep ei lucrurile intr-o relatie.
-"Ganduri ascunse" David Lodge - sincer nu mai stiu de unde am cartea aceasta, cine mi-a dat-o, dar recunosc ca nu am citit decat primele 51 de pagini si atat. M-am oprit atunci cand mi-am dat seama ca e un roman care lanseaza intrebari provocatoare cu privire la barbatul puternic, care stie sa pacaleasca o minte feminina. Poate cand o sa fiu suficient de puternica o sa reusesc sa o si termin.
-"Sunt aiurita si se ia" Capriece Cran - O am de foarte mult timp pe noptiera si cred e o carte care se citeste intr-o zi. Problema e alta, prima propozitie ma omoara de fiecare data cand ma gandesc sa o citesc si uite asa ma razgandesc.
-"Fetele rele obtin tot ce vor. Fetele bune nu pierd nimic" Ute Ehrhardt - Am primit-o cado de la o doamna tare draga mie. Este o carte care instiga la emanciparea femeii, si care incearca sa ne faca pe noi, femeiile, sa constientizam ca suntem la fel de bune sau chiar mai bune decat barbatii in foarte multe domenii si situatii.
 -"Cercul mincinosilor" Jean Claude Carriere - Povesti filozofice din lumea intreaga sunt adunate intr-o carte. O citesc cand vreau sa ma amuz, sa ma umpu de mult zen, cand vreau sa dorm cu zambetul pe buze. 
-"Iesi din labirint" Luca Dezmir - Aceasta carte incurajeaza dezvoltarea personala, cunoasterea sinelui, educatia continua, echilibrul in viata, riscul calculat. Sunt descrise principalele tipare psihologice ale oamenilor din punctul de vedere financiar si capacitatea fiecarui tip de a atinge libertatea financiara. Da! Aveam nevoie sa citesc si o asemenea carte.

 Just me!

4 comentarii:

  1. daca as fi avut carti pe noptiera, as fi scris si eu, dar asa... oh, wait, yo nici macar n-am noptiera :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ale, atunci cînd crezi că te poți lipsi de "Sînt aiurită și se ia", mi-o împrumuți și mie? Nu de alta, dar parcă e o carte despre mine! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. @Daninho dj: Ehh noptiera sa fie toata problema!:)

    @Orin: Cu cea mai mare placere o sa ti-o imprumut si-mi faci si mie un rezumat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nici macar nu am deschis pana acum "Fetele rele obtin tot ce vor. Fetele bune nu pierd nimic" Ute Ehrhardt -
    Nu stiu de ce:)) oricum, de dragul persoanei care ne-a daruit-o o sa o citesc, clar.
    Ale...sti ce sunt eu curioasa...finalurile cartilor...ti-au placut? :)
    kisssss scumpo!!!
    p.s- luni vi la job!!! :)))

    RăspundețiȘtergere