19 noiembrie 2012

Se apropie ... Magia Sarbatorilor!

Sarbatorile vin si incet incet incepe sa se simta magia lor! 
Frigul incepe sa ne atraga atentia ca vine iarna, gata cu hainele subtiri e vremea paltoanelor, manusilor si a caciulitelor. Mi-am amintit ca trebuie sa-mi cumpar una. Vreau una mare, roz si copilaroasa!
Pe mine, frigul ma surprinde doar atunci cand gasesc parbrizul de la masina inghetat. Urasc sa curat geamurile inghetate de la masina si asta e partea usoara. Mai sunt si diminetiile acelea cand nu-mi gasesc masina, aceasta fiind acoperita de un munte de zapada.
Dimineti magice, le zic.
Exista minutul acela de aur in care ma gandesc: sa stau 10 minute, sa dezghet masina, sa o curat de zapada ca sa ajung in alte 5 la job sau e mai simplu si iau un taxi. Taxi sa fie!

Intotdeauna la inceputul lunii decembrie incep sa intru in magia sarbatorilor. Ma umplu de acea energie numai buna de impartit si la altii. Incep sa ascult colinzi, bineinteles sa inebunesc colegii de servici si clientii cu Magic fm, care toata luna decembrie au in program doar colinzi. Si intre noi fie vorba: cate colinde credeti ca sunt? Prea putine! O saptamana e ok sa asculti, dar toata luna decembrie inseamna ceva. Incepi incet incet sa-ti doresti sa asculti si altceva. Nehh, eu nu! Ascult Hrusca la infint. Plus alte bineinteles.

Incep sa impart cadouri, sa zambesc mai mult. Incep sa cumpar portocale, ador iarna mirosul de portocale in casa. Imi aminteste de copilarie. Si uite asa, astept sa vina Craciunul. In fiecare an am acelasi vis si aceeasi dorinta prosteasca pe care o scriu aici "Vreau sa am un brad al meu!" 
In familia mea, s-a renuntat la impodobirea bradului si asta doar pentru un singur motiv stupid, nu exista nepotei in casa. Asa ca, bradul a disparut subit din atmosfera de Craciun.  Aaaa si nu am voie sa cumpar nici eu unul! Asta e si mai trist!
Magia si zambetul meu tine pana in joia cand in fiecare casa se impodobeste bradul. Da, atunci ma bosumflu destul de tare. Noroc ca mirosul de cozonac, sarmale si vinul rosu de casa facut de tata imi mai pompeaza magie in suflet.
Ce sa zic si eu ... anul asta speram sa fie diferit. 

Just me!

2 comentarii:

  1. Dar, si anul acesta esti invitata oficial la impodobirea bradului ..."la capatul pamantului" acolo unde e muuulta muulta zapada...si foc in semineu. Mai ales ca anu' asta nu ma mai pot apleca dupa globuri..deci am nevoie de ajutor. Am zis! Si cine e mai potrivit decat "spiridusul" din tine? :)
    Te pupacesc , somn usor...cu Hrusca in gand:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult esti tare draguta!
    pupici

    RăspundețiȘtergere