28 mai 2012

TAG: Top 7 minuni ale Romaniei

Am primit o provocare frumoasa de la Tudor. O intrebare indrazneata la care trebuie sa raspund: In Romania noastra chiar nu exista altceva frumos in afara femeilor? 
Bineinteles ca avem cu ce sa ne laudam ca si brand de tara, dar e mai usor sa spunem - avem femei frumoase - vizitati-ne! 

Nominalizarile mele pentru top 7 minuni ale Romaniei sunt:
1. Bisericile pictate din Moldova
Intotdeauna am avut dorinta sa vizitez Moldova, dar sa ma opresc doar la Manastirile din Bucovina. Vreau sa vad si sa studiez si eu albastrul intens al Manastirii Voronet, sa ma incarc cu multa energie spirituala si sa cunosc frumusetiile locului.
Oricum parca se spune ca cele mai frumoase femei sunt moldovencele.
2. Cimitirul Vesel din Sapanta
Ma opresc la el, desi stiu ca tot Maramuresul merita vizitat. Imi doresc tare mult ca un Paste sau un Craciun sa ma prinda intr-un an pe acolo. Traditie, cultura si grai romanesc. 
Maramuresentele sunt tare frumoase, au acel zambet larg.

3. Delta Dunarii
O frumoasa rezervatie pe care as vizita-o cu prima ocazie. Nu stiu daca vreau sa merg acolo vara - prea multi tantari la care nu as face fata.
4. Transalpina
Nu stiu de ce tin mortis sa merg pe cel mai inalt drum rudier din Romania, dar nu cred ca o sa regret. Acum mai ramane de vazut cum o sa fac fata fricii de inaltime si cat de placut o sa fie pe acolo cu serpentinele.
5. Salina Turda
Numai lucruri frumoase am auzit despre ea. Asa ca, musai trebuie vizitata si descoperita.
6. Lacul Rosu
Intotdeauna m-a fascinat lacul asta, desi nu am avut niciodata ocazia sa-l vizitez. Este un lac de baraj natural situat langa Cheile Bicazului.
7. Bisericile fortificate din Transilvania
Aici intra toate bisericile fortificate din ardeal. Imi place sa merg, sa le vizitez si sa le cunosc istoria. Imi place linistea lor ... 
Biertan
Astea sunt minunile mele sau cel putin pe acestea as vrea sa le vizitez cu prima ocazie.
.... si lista contiuna!

4 comentarii:

  1. mai am de bifat primele 5 puncte! :)) la Cheile Bicazului e musai sa ajungi!

    RăspundețiȘtergere
  2. sper sa le bifez si eu cat mai repede!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. In Turda am crescut .. Langa Transalpina stau .. La Biertan am cea mai buna prietena .. Hey , I am a lucky one ? :)) Bafta , sunt locuri frumoase toate . Are si Romania frumusetea ei :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Norocoasa mica ce esti!;)
    La Biertan am fost o data, dar nu am avut norocul sa intru in cetate, era inchisa. Totusi cred ca m-as intoarce acolo incaodata, dar pentru acelas motiv + unu in plus ...
    Daca o sa ajung pe Transalpina te anunt!
    Da! Romania e plina de locuri frumoase! Multumesc pentru sustinere! Kisss

    RăspundețiȘtergere