24 februarie 2013

Me and my days! - Vizita la Palatul Brukenthal

Azi, a fost o zi perfecta de pierdut vremea intr-un mod placut.
Palatul Brukenthal este o locatie perfecta de a te destinde de agitatia cotidiana si a admira frumoasele expozitii pe care le gazduieste. 
Am gasit palatul gol, fara prea multi vizitatori. De fapt nu ne-am intersectat cu nimeni in cele doua ore jumatate cat am stat cu ochii in picturi. Eram doar noi si doamnele care aveau grija de picturi, dar ne-au asigurat ca e cel mai vizitat muzeu din Romania. Stiu ele!
Expozitia in sine e minunata, plina de tablouri unice si unele din cate am inteles foarte valoroase. In cateva incaperi se afla cele mai valoroase exponate ale palatului. Acolo lumina e difuza, exponatele protejate de sticla si conservate la o anumita temeratura. Cele mai interesante erau plecate prin Italia parca, pana prin aprilie asa.
Imi placea tare mult cum scartia parchetul sub picioare, acesta fiind autentiic in unele incaperi si sulbera frumoasa liniste.
Nu mi-a placut deloc, dar deloc lumina si becurile puse uneori aiurea pe unele picturi astfel incat nu puteam admira nimic. Ma plimbam de colo colo sa gasesc unghiul perfect de a putea vedea ceva. Ajungeam uneori sa stau la doi metri de un tablou ca sa pot sa-l vad.
Sincer, consider ca si pertul e un pic cam piperat daca doresti sa vizitezi tot palatul si toate expozitiile, dar nu in ficare zi mergi la muzeu.
Noi am ales sa vizitam doar Arta Europeana (20 lei) lasand intr-o alta zi Arta Romaneasca (12 lei). Biletul pentru o persoana ca sa viziteze tot palatul ajunge undeva pe la 200 lei.
In palat nu am facut poze, dar am reusit sa fur cateva instantanee in expozitia de portrete din ghips. Eram doar noi si ei care se uitau tare ciudat la noi.
O duminica linistita!

 !Imi plac duminicile linistite si pline de acel ceva care eu una inca nu-mi dau seama ce e...

Just me!

Un comentariu: