30 noiembrie 2013

Oameni cu energie ... pozitiva!

Exista oameni care te storc de toata viata din tine, fara sa-ti dai seama ce se intampla. Naivi din fire ii tinem langa noi si le permitem sa ne lase fara vlaga. Te incapatinezi si incerci sa crezi ca data viitoare nu o sa-i mai lasi. Zic: de ce mai exista data viitoare?
Asa ca, incepi sa-i eviti.
Din fericire, exista si cealalta fata, oameni care sunt extrem de opitimisti. Un optimism "din ala" cronic as spune. Acesti oameni te molipsesc si pe tine (si-mi place). Iti dau bucurie, pentru ca asa sunt ei, darnici din fire. Cu ei langa tine nu are cum sa nu creasca si in tine optimismul. Iti dau speranta, chiar daca tu nu o mai gasesti. Dupa ce ii intalnesti si stai de vorba cu ei, te incarci cu sentimente frumose, colorate si parca te-ai incarcat cu o energie supraomeneasca. Incepi sa crezi in tine si consideri ca nimic nu poate sa-ti stea in cale atata vreme cat iti doresti sa atingi un scop.
Cunosc oameni din calea carora am vrut sa fug, dar intotdeauna am luat trenul gresit. Am fugit cat am putut eu de departe, dar inevitabil tot i-am intalnit.
Din fericire am intalnit oameni care mi-a fost dat sa-i intalnesc, sa-i cunosc si sa ma incarce cu bucurie si fericire, cu o gandire pozitiva si fara sa ma stoarca de energie.  

!Pentru oamenii frumosi care i-am intalnit azi ... 

Just me!

4 comentarii:

  1. Draga mea, poate asta e reteta fericirii; sa te inconjori de cati mai multi oameni de genul acesta...care sa iti dea o stare de bine.Nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e viata! Ne ofera si bune si rele. Ne face astfel sa fim mai puternici si ne invata sa apreciem `bunele`.
    Legat de oamenii care vin si pleaca din viata noastra, e alegerea noastra personala pe care dintre ei alegem sa-i pastram aproape.
    Si cred ca pentru a face alegeri bune in viata trebuie sa ne cunoastem in primul rand foarte bine pe noi insine. Astfel putem recunoaste mai usor persoanele cu care rezonam si a caror prezenta ne face bine. Relatiile adevarate pp timp si implicare, si cum timpul nu sta in loc, trebuie sa alegem atent cum si in cine investim.
    O oarecare doza de egoism nu ar strica in privinta asta. E vorba de calitatea vietii noastre pana la urma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi doresc din suflet sa intalnesc oameni care sa ramana in viata mea mai mult, iar acei oameni sa ma faca fericita.
      In ceea ce priveste egoismul inca invat sa-l dezvolt si nu reusesc sa-l "gasesc" in mine.

      Ștergere