29 septembrie 2009

Incredere


De mici suntem invatati sa avem incredere in noi, sa avem incredere in mana care ne tine si ne ajuta sa ne formam primii pasi, in glasul mamei,in forta tatalui. Dar parca tot atunci invatam ca increderea nu e totul...De cate ori nu vi s-a spus cand erati mici "sa nu vorbesti si sa nu ai incredere in persoane pe care nu le cunosti", deci de mici ne invata parintii un lucru: trebuie sa cunosti omul ca sa poti sa ai incredere in el.

In primul rand trebuie sa avem incredere in noi, in propiile noastre forte.Sa putem tine capul sus desi totul ne acuza, sa stim sa ne ridicam din cenusa cand totul pare pierdut, sa sti sa zambesti si atunci cand lucrurile merg cu adevarat prost.
Sa nu pierzi niciodata incredrea in tine si in ceea ce poti sa faci, poti sa faci lucruri marete atunci cand vrei cu adevarat.Imi vin in minte niste vorbe atat de simple spuse de cineva care imi este drag:Nu exista "NU POT" si intotdeauna exista "NU VREAU".Asa ca daca sti ceea ce vrei ai incredre in tine si vei reusi...simplu!
Mai greu e cu incredrea pe care trebuie sa o avem in alte persoane.Viata ne poarta spre neprevazut si ne pune in fata cu tot felul de persoane care trebuie sau nu trebuie sa le acordam incredre.
Intotdeauna ne lasam purtati de val si acordam incredre tuturor persoanelor care ne tin de mana, desi suntem constienti de toate riscurile.

!Trebuie sa avem incredre in noi ca sa putem sa cerem la altii acelasi lucru.
!!Trebuie sa castigam incredere de fiecare data cand o pierdem.
!!!Sa ai incredre in tine si sa speri ca fiecare zi e o zi in care poti sa fi mai bun cu tine si cu cei din jur.

Am si un PS:Inceputul de toamna e la fel de trist cum e si vremea de afara.

Just me,

2 comentarii:

  1. cine iti spunea fraza cu nu pot?

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar conteaza cine mi-a spus asta?

    Poate conteaza doar ca fraza asta mi-a ramas intiparita in minte.

    RăspundețiȘtergere