01 decembrie 2013

Totul a inceput asa ...

In urma cu o saptamana stateam si citeam mail-urile de la job. Ma interupe discret o doamna, care se uita lung la mine fara sa zica nimic. Imi ridic incet privirea din calculator si nu reusesc sa zic nimic. Imi intrerupe gandurile si-mi spune scurt: "Totul o sa fie bine!"
Nu reusesc sa o intreb nimic. Parca eram pe mut. Se apropie incet si-mi atinge mana. 
Pleaca. 
Gandurile imi revin la normal. Ce s-a intamplat?

Acum cateva zile primesc un mail de la un amic:"I just want to say hello" Exact de ce aveam nevoie de un simplu gand sincer de la o persoana care se gandea atunci la mine. 
Am zambit si a dat culoare intregi zi.
Dragut!

Undeva pe marti, lumea mea s-a intors iar cu capul in jos. Recunosc a fost o zi trista, dar nu asta e ideea. Suna telefonul "Alexandra, vreau doar sa-ti urez o zi minunata!" Un gand sincer, frumos de la o persoana draga mie. Gestul ei care poate aparent mic (pentru ea) a facut sa-mi schimbe total ziua. Am auzit:"Viata trece, hai s-o traim de zece!"
Minunat!

Mai sunt mesajele pline de necunoscut si trimise cateodata fara nicio legatura cu ceea traiesc eu in momentul acela de la prietena mea. Genul asta de mesaje "Ningeeee!" Desi eram imbracata in fulgi albi si nasul imi era rosu. Zambesc si scriu "Superb!"
Ati prins ideea...ele de fel sunt mai ciudate!

O prietena vine prin banca si-mi sopteste "M-am indragostit!" si sclipirea "aia" din ochi ei m-a emotionat tare. Daca-mi amintesc foarte bine nici nu am intrebat-o ce face si cred ca vorbeam de firele ei albe din cap. Zic: treaba cu indragostitul e minunata si cu fire albe face totul si mai interesant. 
Doresc fire albe daca asa sta treaba! :)

Telefonul suna tarziu de la o alta prietena care ma face sa zambesc atunci cand aud "Ce faci tu!" desi ne-am vazut la o cafea in timpul zilei. Care niciodata nu ma cearta sau judeca. E minunat! 
Vorbesc prostii imi da doua peste cap cand mai gresesc.

Mai am si prietenii aia care te imping de la spate (la propriu), care te arunca in fata "necunoscutului" si de acolo se roaga sa nu o dai iar in bara. 
Te aplauda si imbratiseaza. Plang si se bucura apaturi de tine.
Adorabili!

Vinerea asta o fetita de sase anisori imi da o stare frumoasa. Ii spune mamei: "Ea e prietena mea si nu pot sa plec fara sa o pup!" Sare in bratele mele si ma pupa cu o energie copilaroasa care mi-a trasmis o energie incredibila.

Uneori sunt momente cand cei din jurul nostru simt ca avem nevoie de un "Totul va fi bine!" de o impratisare atunci cand sufletul o cauta, de un telefon atunci cand te astepti mai putin.
 Stig din suflet: Muuuuuuultumesc!!!

Mi-am gasit bagheta magica ... pazea stiu si pot sa fac minuni!

Sa nu uit de oamenii care stiu ca avem nevoie de ei, dar iti intorc spatele si nu mai vor sa se uite inapoi ... 

Un comentariu: