17 noiembrie 2015

Dan Puric - Despre omul frumos

A vorbi despre Omul Frumos in contextul in care traim, intr-o lume mutilata, a omului urat, intr-o lume schilodita, intr-o lume confuza, pe care, iata, o gustam din plin, ce provocare extraordinara! Lumea de azi se gaseste intr-un continuu proces de uratire. In noul imperiu al uratului, frumosul este doar o amintire, care abia mai murmura sub marsul triumfal al unei lumi schilodite, aflata in plina ofensiva.
Omul Frumos este ultimul strigat de salvare, este ultima reduta a umanitatii, in lupta cu oceanul de neomenesc care vine. Omul Frumos este ultimul suspin hristic pentru o lume aflata in cadere definitiva.
De fapt, lucrul cel mai important, in epoca pe care o traim, este sa avem capacitatea sa recunoastem Omul Frumos. Omul Frumos nu mai este la moda. La moda este omul util, la moda este omul eficient.

Viata e viteza si zic eu femeia de azi cea care se uita in oglinda si priveste cu intristare ca i-a aparut un rid la ochiul drept sistang. Privesc oglinda si zaresc si firul ala alb care nu are ce cauta acolo. incerc sa dau vina pe orele dupa program de la job, pe noptile pierdute pe care nici nu le mai tin socoteala,
anii trec si nu trec fara urme. trec si modeleaza corpul, modeleaza chipul si fac din copilu frumos femeia pe care  o privesc acum in oglinda.
ma plac. fara mandrie si fara treama ca cineva o sa citeasca acesteanduri. Multa lume ma place cum gandesc, iubesc si vorbesc, dar exista persoane care ar schimba multe la mine.
Dau din umeri si zic ... offf ce e cu voi oameni bunii.4 comentarii: