28 martie 2010

Fidelitatea

Ce inseamna fidelitatea pentru tine? 
Asta e intrebarea corecta, fiindca pentru fiecare inseamna altceva. Eu sunt sensibila la tradarea psihologica, poate tu la cea fizica, poate altcineva la tradarea spirituala. E clar ca functionam, actionam si ne sensibilizam diferit. Pe mine ma doare sa-l stiu ca traieste o viata paralela, pe tine te doare ca s-a imbatat si a avut o aventura.
Trebuie sa ne maturizam si sa ne adaptam la viata de azi, trebuie sa traim asa cum vrem si sa acceptam unele lucruri se intampla chiar daca vrem sau nu. El are o aventura de o noapte, asta e bine zic eu, inseamna cu nu s-a implicat deloc emotional, i-a placut si o avut-o ...ce e rau in asta? Poate ar trebui sa te sperie atunci cand aventura de o noapte se transforma intr-o viata paralela. Cand incepe sa se implice, cand e cu tine si poate se gandeste la ea, cand strange in brate trupul tau si poate il doreste pe al ei, cand te minte doar sa se vada cu ea...asta ar trebui sa te doara...ba nu sa te sperie pentru ca ai pierdut barbatul de langa tine!
De ce e cu tine si cu ea?
Pentru ca e prost, egoist, insensibil...habar nu am!! Nu am avut niciodata curajul sa intreb un barbat care traieste in 2 lumi paralele...

In ultimul timp am fost foarte atenta la povestile prietenelor mele, o prietena imi povestea azi cum s-a sarutat cu un tip club si desi dorea ceva mai mult s-au oprit pentru ca el avea prietena de 1 an. Bine, poate azi nu au mers pana la capat, dar cu siguranta va fi si o data viitoare. Ce l-a oprit azi cu siguranta maine nu-l va mai oprii...asta inseamna aventura!!?
O alta prietena imi spunea povestea ei de dragoste, cum timp de 4 luni de zile o iesit cu un tip si dupa 4 luni o aparut in peisaj o alta care sustinea ca e prietena lui de 3 ani....asta inseamna implicare!!?

Ma intreb acum? Nu mai sunt barbati fideli? Sau noi femeile nu stim sa iubim? Ce cauta ei la "cealalta"?
Ce le ofera "ea" si noi nu putem sa-i oferim? Cateva intrebatri care imi trec prin minte si nu ma lasa sa dorm...
Ieri il faceam fericit si-mi spunea "te iubesc",  azi cauta alinare in patul la alta...
Toti barbatii cauta ceva - sex, dragoste, liniste, alinare - ceva trebuie sa le atraga atentia si sa continuie sa iar si iar!
Mai am si ecuatia urmatoare: prospatura are si ea defectele ei. Poate fii prospatura mai buna decat vechitura de acasa?
Iti raspund: sometimes the best gifts come in really surprising packages...

Si te intreb acum: "E iubire?"
Iti raspund la intrebare: “Nu e iubire!”

!If we're lucky, we realize in the face of everything, in the face of life the true dream is being able to dream at all ... 
!! Duffy - Mercy

Just me,

6 comentarii:

  1. Am trait multe sa imi dau seama ca stiu prea putine...
    De ce inseala oamenii? nu stiu sa raspund la asa ceva, poate pe o fosta de a mea ar fi trebuit sa o intreb!
    Un lucru e cert, cel putin pentru mine, daca o persoana vrea sa aiva mai multe relatii e libera sa fie asa dar sa nu ii implice pe cei din jurul sau...
    Eu zic ca atunci cand iubesti nu inseli si daca esti "om" si ai ratiune inseamna ca nu de poate ispiti ceva...
    depinde de slabiciunile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fidelitatea ... ooo daaaa
    Ca sa nu zic ce nu mai vreau zic si sa nu te simti ofensata o sa ma rezum la gandirea barbateasca.
    De ce insala barbatul. ... pentru ca femeia nu stie, nu vrea sa stie sau nu poate sa ii ofere ceea ce isi doreste el. Sau poate pentru ca el a pus suflet si si-a dat seama ca ea si-a batut joc, si-acum isi cauta alinarea in patul alteia de la care de multe ori nu vrea mai mult decat sex.
    Barbatii, fata de femei, au aventuri (in care poate nici nu se pune problema de sex) din care isi dau seama cat de mult o iubesc pe femeia ce-i asteapta acasa.
    Insa pe langa toate astea, un lucru e cert: barbatul nu insala atunci cand iubeste si isi simte iubirea rasplatita prin iubire, atunci cand femeia de langa el ii ofera totul numai lui, atuci cand exista incredere si respect reciproc .... atunci cand vrea sa se simta mandru ca stie sa iubeasca ...

    RăspundețiȘtergere
  3. PS: Aventura = relatia ascunsa a unui barbat cu o alta femeie, care murdareste viata de cuplu cu minciuni si tristeti, si care duce la scaderea interesului fata de persoana iubita

    RăspundețiȘtergere
  4. Motivul nu mai conteaza atunci cand se ajunge la o infidelitate, fie ea de o seara sau nu, conteaza consecintele …
    Parera mea e ca daca s-a consumat sentimentul de iubire, viata din acea relatie, mai bine o iei la fuga, si pleci, rupi pamantul in doua. Nu mai ramai acolo doar de dragul de a ramane, sau din teama de a nu vei gasi altceva mai bun.
    Bineinteles trebuie sa pleci cu lectia invatata, altfel traiesti aceeasi drama la nesfarsit, schimbi doar personajele, si-atunci mai bine sa ramai la cel care esti, daca nu reusesti sa faci relatia asta sa mearga, nu o vei face nici pe urmatoarea...

    Daca tu crezi ca in totalitate e vina femei, ca ea nu stie sa-i ofere barbatului ceea ce isi doreste el si bla bla-uri deastea...hmm..clar ego masculin...la ce vrea ea nu te gandesti deloc?
    Aaaa...am uitat...nu prea!
    ...oricum totul tine de comunicarea din cuplu si cat de puternica e iubirea lor.
    Intr-o relatie sunt tot timpul 2 persoane care trebuie sa faca unu si tot timpul sunt 2 puncte de vedere, trebuie sa recunostem ca oamenii sunt prosti, iar cateodata i-au cele mai proaste decizii fara sa se gandeasca la consecinte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai ... eu ma refeream la gandirea barbatului, la ce l-ar face pe el sa insele ...
    Ca din punctul de vedere al femeii tu sti mai bine ... (nu iti reamintesc cat de infidela esti :) )

    RăspundețiȘtergere
  6. Trecutul nu pot sa-l sterg, dar pot cladi un viitor stralucit si am toata increderea ca va fii unu fericit!
    Nu uita - lumea se schimba, evolueaza, se maturizeaza...nu stagneaza!!!
    Zambeste! :)

    RăspundețiȘtergere