20 ianuarie 2012

Zambesc mereu si nu beau cafea

Eu nu beau cafea desi la mine in familie mirosul de cafea e prezent in fiecare dimineata. Mama pregaseste cafeaua numai cum ea stie. Niciodata la filtru, desi avem unu care se pune praful pe el. Are o cana speciala unde fierbe apa la foc mic mic, pune cafeaua si asteapta sa fiarba. O pazeste ca pe un copilas mic (cica numai asa iese aroma cea mai buna), dupa ce fierbe pune un pic de apa rece pe ea si o acopre repede. Pfu - nebunie! Apoi ma/ne omoara cu mirosul aromat al cafelei. 

Imi place mirosul cafelei, dar nu sunt dependenta de ea. Am eu alte vicii care imi dau batai de cap! Zen! 
Beau cafea doar in cazuri exceptionale, iar pentru mine cafeaua e doar o "scuza" ca nu vreau sa dorm. Asa ca, atunci cand merg la vreo nunta beau cafeaua care mi se pune pe masa, cand pierd noptile prin oras, iar a doua zi trebuie sa fac fata la job si cam atat.
Sfatul medicului meu a fost: "Alexandra, te rog, dar te RoG sa bei o cana de cafea in fiecare zi!" Am tensiunea mica. Cea mai mica! Sincer chiar am incercat sa beau. Pe bune! Cat m-a tinut? Trei zile! 

Explicatiile tuturor celor pe care i-am intrebat de ce beau cafea a fost ceva in genul: iti da energie, te scoate dintr-o stare de somnolenta, iti reda vlaga, te face sa zambesti. Chestii pe care eu le rezolv dimineata prin spalatul cu apa rece pe ochi, iar de zambit, zambesc si fara ajutorul ei.
Zambesc mereu si nu beau cafea ...

Just me,

5 comentarii:

  1. Eu am început să beau cafea tot în urma sfatului medicului. Nu știu cum ai tu tensiunea, a mea era tot 9 cu 4, 9 cu 6. Mi-a dat alternative: cafea sau vin roșu. Am ales cafeaua! La început mai mult lapte cu cafea. Acum o savurez ca parte a ritualului zilnic. Probabil aș putea trăi și fără ea, după perioada de șoc inițială, dar e un viciu relativ minor... ca să nu mai vorbim de cît de plăcut este savuratul cafelei în doi...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am tensiunea mica si mi-a recomandat sa beau si desi nu sunt consumatoare din cand in cand mi se face o poftaaa de visez numai cafea. Si vb ta, mama o face cum stie numai ea si iese bunuca rau :P.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Orin: Tensiunea mea e tot in jurul la 9 cu 4 sau cu 6. Tin minte cum intr-un an o venit un dr. sa ne i-a tensiunea la job. Eu, 9 cu 6! Saracul dr. Vroia sa cheme salvarea, nu stia ce sa-mi faca si ma tot intreba: "Sigur esti bine?! Sigur! Sigur!" Era uimit cum pot lucra si zambi cand eu am o tensiune asa mica. Tare!:)
    Cafea pe mine personal ma agita un pic, desi trebuie sa recunosc ma simt mult mai bine atunci cand o beau.
    Trebuie sa o incerc in doi .. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. @Federova: Cafeaua facuta de mama e buna si aromata rau!
    Sper ca intr-o zi sa "fur" si eu secretul ei :P

    RăspundețiȘtergere
  5. E minunat ca poti zambi si fara cafea . Sora mea ma exaspereaza cu cafeaua ei. Dimineata , seara , zi , noapte , pentru ea nu conteaza , bea cafea . Sa o trezeasca , cica . Noaptea . Cand oricum doarme ca ursul :)) I-am explicat si ei , nu vrea sa inteleaga , cafeaua si-a pierdut efectul asupra ei . Va imaginati oare ca de cate ori bea cafea pe zi , atatea cani cu cafea prin casa ? Pe birou , pe dulap , in baie , pe hol .. Bineinteles , si la munca e la fel :)) E de'a rasu' plansu' .

    RăspundețiȘtergere