19 aprilie 2013

Jurnal de vacanta: Paris - Muzeul Luvru

Day 1  Muzeul Luvru pardon Musée du Louvre!
Imi plac muzeele foarte mult, imi place sa pierd vremea prin istorie, sa citesc tot ce e de citit, sa cunosc, sa stiu. Ma pierd uneori in ganduri si vise, uneori imi doresc sa fi trait in vreme aceea, unori nu. Ador scartaitul parchetului vechi si momentul trait acolo. 
 
Cand am ajuns in fata muzeului am gasit o coada destul de lunga, dar lumea se misca repede pe acolo si nu am stat foarte mult. Am fost scanata si am intrat in piramida de sticla.
Acolo, bineinteles ne astepta o alta coada pentru a achizitiona bilete. Am vizitat expozitiile principale + apartamentele lui Napoleon care musai trebuie vizitate. O sa vedeti luxul si elganta extraordinara in care a trait si bineinteles o sa va mirati de patul lui care e mic mic, cel mai mic pat pe care eu l-am vazut.
Biletul pentru o persoana e 18 eur (toti vizitatorii care au sub 25 de ani au intrarea gratuita in muzeu/ eu am platit!)

Sa va spun un secret - Muzeul Luvru e mareeeeee rau! Asa ca, pantofi comozi si masaj la picioare dupa.
Nu am reusit sa-l vizitez pe tot, dar ceea ce am vazut mi-a placut foarte mult si sincer l-as mai vizita de cateva ori. Se spune daca ai sta 5 secunde la fiecare exponat din muzeu sa te uiti, nu ti-ar ajunge o viata intreaga sa-l vizitezi! Frumos de generos!
Imi place mult idea lor de a nu te taxa in plus ca ai aparat foto, si ca poti face poze la orice obiect de acolo, bineinteles fara blit. Am fost ca un chinez nebun care a facut poze la aproape toate exponatele!
Atmosfera relaxata in muzeu, oamenii extrem de draguti, nimeni nu se impinge si toti au rabdare.


A se observa frumoasa coada de la baza piramidei...
Juste moi!

Un comentariu:

  1. Yay, deci tre să mă grăbesc să ajung în Paris, mai ales că intru gratis pe la muzeele cu limită de vizită < 25 ani. :)) Felicitări pentru fotografii (fotografului!), explicații și recomandări!

    RăspundețiȘtergere