18 decembrie 2011

Oamenii se schimba?

Normal ca se schimba. Asta fac si eu, incerc sa ma schimb, asta imi aduce aminte de "Fii mai relaxata si lasa viata sa te surprinda, nu o mai suprinde tu!" - cine mi-a spus asta era o persoana realista, nu un visator romantic ca mine. Asa ca respir-inspir si strig sunt relaxata. Ah, nu sunt deloc! Nu sunt eu, daca nu fac liste si listute, planuri si vise. Nu as fii eu, daca nu as crede ca dincolo de o crunta realitate exista un vis frumos, o sansa, o mica speranta...
As vrea sa ma trezesc fara dorinte si as vrea sa ma culc fara sa ma gansesc la ziua de maine. As vrea sa nu mai fiu atat de visatoare si sa renunt in a mai face planuri. Dar, nu pot!
Ma gandesc la clipe, la momente, la lucruri care candva m-au facut fericita si acum refuz sa cred ca nu le mai pot avea doar pentru ca nu vreau eu sa schimb ceva la mine, la visele mele, la ceea ce cred eu.
Oamenii se schimba daca ii provoci, daca ii plesnesti peste fata, daca ii scoti din viata, daca ii umilesti cand ei isi fac planuri cu tine. Normal, nimeni nu vrea sa stea langa cineva care ii impiedica in indeplinirea unui vis. E trist, atunci cand visele apar si tu nu esti inclus in ele.
Totul e atat de previzibil si totul e la fel pentru ca noi ne tinem cu dintii de credintele si valorile noastre imprumutate de la "inteleptii" care ne-au ararat cum sa pasim in viata. Dar, uneori valorile noastre se schimba atunci cand exista un motiv suficient de bun ..

Nu sunt o persoana care sa se bage in viata unui om daca el nu-i deschide usa, dar uimirea si privirea in gol a mea e foarte prezenta in ultimul timp. Nu inteleg, pur si simplu nu inteleg cum oamenii se schimba de la o zi la alta? Eu una nu pot! Refuz sa cred ca astazi esti prezent in fiecare plan si maine nu, ca astazi esti totul si maine esti nimic. Cat de repede ne razgandim si cat de usor ne aprindem in fata unei nedreptati. Cat de repede renuntam, ce azi ti se parea corect, maine ti se pare o porcarie.
Ok, stiu viata e facuta pentru a fii traita si am mai auzit si chestia aia "traieste prezentul/clipa...", dar tot nu inteleg daca decizile pe care le iei ranesc alti oameni de ce mai sunt luate?
Fie.. nu o sa inteleg niciodata de ce lucurile nu sunt asa cum ni le dorim. Nu inteleg de ce se fac unele alegrei doar de dragul de a face ceva. 
Atunci mai am ceva de spus:  Niciodata nu stii ce poti face pana nu incerci!

Just me,

2 comentarii:

  1. si-apoi mai sunt acei oameni pe care nu poti sa-i scoti din lumea lor chiar daca-i plesnesti...aceia care nu se vor schimba sau nu-si vor schimba planurile doar pentru ca existi si tu (intamplator) pe langa ei.
    apoi sunt oamenii care vor sa se schimbe in functie de tine, asa cum ai vrea tu, doar ca au nevoie de timp...de foarte mult timp.
    si vin si cei care se schimba de azi pe maine: cei care asteptau o schimbare de la altii, se schimba in persoane care nu mai asteapta nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat adevar greiesti GG!
    Eu credeam ca doar vremea e atat de schimbatoare, dar m-am inselat atunci cand am privit acei oameni dragi mie cum si-au schimbat atutudinea/gandurile/ visele la 180 de grade fara sa le pese de nimic in jurul lor.

    RăspundețiȘtergere