01 februarie 2012

Zen

"Sa stii sa crezi cand altii te inseala, sa te ridici cand altii te doboara, sa poti pastra ce altii vor  s-alunge, sa stii sa razi chiar daca sufletul iti plange si cald tu sa ramai chiar daca afara ninge. ACEASTA ESTE ARTA DE A INVINGE!!!"

Patru legi spirituale din intelepciunea hindusa:
Prima : “Persoanele pe care le intalnesti sunt  persoanele potrivite” Cu alte cuvinte, nimeni nu intra in viata noastra din intamplare; toate persoanele cu care interactionam se afla alaturi de noi cu un motiv, acela de a ne ajuta sa invatam lectiile de viata care apar si sa continuam drumul personal.

A doua: “Ceea ce ni se intampla este singurul lucru care ni se putea intampla” Nimic, absolut nimic din ceea ce se produce in viata noastra nu ar fi putut sa se intample in alt mod. Nu exista: “daca as fi luat alta decizie, poate...” NU. Toate si fiecare in parte dintre situatiile care se produc sunt perfecte, cu toate ca mintea si egoul nostru nu le accepta …

A treia: “Orice moment in care se incepe este momentul corect” Totul incepe in momentul potrivit, nici inainte, nici dupa; cand suntem pregatiti pentru ca ceva nou sa apara in viata noastra, exact atunci apare/ incepe.

A patra: “Cand ceva se termina, se termina” Daca ceva a luat sfarsit in viata noastra, este pentru propria noastra evolutie, deci cel mai bine este sa inchizi capitolul si sa mergi inainte imbogatit cu acea experienta.

!Sper sa intelegi ca:  "nici un fulg de zapada nu cade niciodata in locul gresit…"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu