17 aprilie 2012

In jurul meu. Doamna M.

In fiecare dimineata exista o persoana care vine exact la aceasi ora in agentie, deschide intotdeauna usa larg si saluta cu glas galagios de prietenos pe toata lumea "Buna dimineata!". Parul carunt o da de gol in privinta varstei, dar zambetul nu l-a pierdut, e acolo in fiecare dimineata. Privesc intotdeauna cum isi da caciula jos in fata mea, in semn de respect, apoi incepem sa vorbim de parca ne cunoastem de o viata.
O sa-i spun doamna M.
E genul acela de persoana care te intreaba "Esti bine?", atunci cand nu esti. Iti spune "Fii tare!", atunci cand totul in jur se darama. Te incurajeaza cu "Tu esti puternica, treci peste orice!", atunci cand zici ca nu mai poti. Intotdeauna stie cand zambesc formal sau zambesc din toata inima. Intotdeauna stie daca am dormit bine sau nu. Ma citeste ca pe o carte deschisa, cand eu vreau sa tin copertile inchise si ferecate cu un lacat. 
Genul acesta de persoane pur si simplu te citesc, te citesc desi nu te cunosc, spun lucruri putine, dar care te ating la suflet, te incurajeaza gratis fara sa le oferi nimic in schimb.
Oameni rari!

Just me,

3 comentarii:

  1. Oameni rari, oameni speciali, oameni deosebiti! Oameni care te inteleg mai bine decat te intelegi tu, oameni care am atata intelepciune incat pot da la sute. Oameni care iti intra in inima...si nu mai ies. Niciodata! Cam asta e doamna M..pentru noi.
    te pup!(m-ai facut sa zambesc cu postul asta)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am facut sa zambesti! Sper ca de bine!

    RăspundețiȘtergere