23 august 2012

Zile de concediu: Navagio

In frumoasa plaja Navagio am inotat chiar de ziua mea. O zi magica pe o plaja frumoasa!
Pe plaja se ajunde doar cu vaporul si se stationeaza acolo pentru poze si inot, aproape o ora. Despre Navagio (plaja epavei sau plaja contrabandistilor, cum i se mai spune), va pot spune ca este una dintre cele mai exclusiviste plaje ale Greciei situata pe insula Zakynthos, cea de a treia ca marime dintre insulele ioniene.
Plaja este o frantura din rai, izolata de restul civilizatiei, unde in mijloc este situata o epava. Nimeni nu stie exact cum a ajuns aceasta nava pe plaja, desi legendele nu au intarziat sa apara. Una din legende pe care ghidul ne-a oferit-o a fost ca nava a apartinut contrabandistilor de tigari si a mafiotilor italieni, iar dupa naufragiu oamenii din Zakynthos nu si-au mai cumparat tigari timp de 4 ani. 

Aceasta este poza pentru turisti cu faimoasa plaja ...

Asa am vazut-o eu ...


!Impresi personale
Culoarea apei e intradevar foarte dosebita, cel mai frumos turcoaz pe care l-am vazut vreodata. La tarm plaja e plina de pietricele mici care te sacaie un pic la picioare. Pe mine una m-au gadilit de numai. Eram tot un zambet si topaiam de numai pe acolo. 
Valurile sunt foarte mari si te impiedica sa te aventurezi, daca nu sti foarte bine sa inoti. M-am riscat si eu cu picioarele, apoi mai mult, dar curentii au fost atat de puternici incat m-au tras in apa cu totul si m-au rasucit de cateva ori.
Nava este foarte mare, te lasa sa te urici in ea si sa faci poze pe unde vrei, cum vrei, dar eu nu am uracat in ea.
Mai am inca in minte amintirea acelui moment cand am gasit un loc la umbra si am admirat toata frumusetea acelui moment de ... bine! Sunetul valurilor, adierea discreta a vantului, zambetul de pe fata, au facut un moment perfect pentru mine.

Just me!

3 comentarii:

  1. Cat de linistita e apa in fotografia comerciala , si cat de agitata si adanca pare la tine in fotografii .. :) De fapt nu pare , ai zis ca asa era :)) Foarte frumos intr'adevar , un colt de Rai :) Dar sa ai barca/orice sa te intorci la civilizatie , altfel .. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos... Ce peisaje sunt pe Pamantul nostru... Cu siguranta creatiile naturii sunt fara egal..
    Daca am reusi sa vedem intr-adevar cate ne ofera si sa incercam sa "profitam" cu bun simt de toate minunatiile astea..
    Thank you for your pictures!
    Te incarci, numai privind.. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. E o plaja frumoasa si unica prim frumusetea ei! Pozele nu reusesc sa surpinda adevarata frumusete, dar macar reda o parte! :)
    O sa mai pun poze .. :)

    RăspundețiȘtergere