03 septembrie 2013

Poezie: Logica inutila

Aşa se întâmplă logic, plecăm şi sosim undeva.
Plecăm pentru o clipă, pentru un ceas, pentru o viaţă,
poate nu trebuia să plecăm, dar problema nu-i asta,
ci faptul că sosim undeva, totdeauna sosim undeva,
poate nu sosim la timp, nu sosim unde trebuie,
nu sosim unde-am vrut
dar sosim undeva şi câtă vreme sosim undeva
totul e logic
chiar dacă logica şi fericirea sunt lucruri total diferite,
totuşi am plecat şi am sosit undeva,
am greşit drumul, dar am sosit undeva,
dar când nu mai sosim nicăieri
totul devine ilogic.

Spre ce ne ducem dacă nu sosim nicăieri?
(Octavian Paler)

8 comentarii:

  1. inteleg ca a nu mai sosi nicaieri inseamna a sosi undeva fara a simti ca te-ai indreptat spre acel ceva.. eu cred ca daca am reusi sa ne planificam totul in viata, am risca sa fim amenintati de plictiseala acuta :) ador neprevazutul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vreau doar sa incep sa ma plictisesc m-am saturat de neprevazut!

      Ștergere
    2. "Eu vreau doar sa încep sa mă plictisesc" suna ca melodia celor de la Pulp: Common People, cauta-i versurile si dezbatem dupa!

      Ștergere
    3. Ok! Am ascultat melodia si te pune putin pe ganduri, dar tot imi doresc sa ma plictisesc alaturi de "oameni comuni" ... macar o luna! E tot ce vreau o luna fara ops days!

      Ștergere
    4. Spui ca vrei doar sa te plictisesti, Alexandra :p, insa de plictiseala te vei plictisi rapid. Pentru acest lucru o mini-vacanta la tara(chiar si de un weekend) poate fi o solutie.

      Mereu cand fug la tara din nebunia asta de oras(Bucuresti), gasesc totul exact asa cum trebuie. Iar daca tind sa ma plictisesc exista mereu un munte unde pot fugi, macar cu privirea. Sau un deal, campii. Sau un cer care, noaptea, face un adevarat spectacol.

      Acolo poti sa visezi in culori fara sa te intrebe nimeni, de ce :)

      Ștergere
    5. m-am gandit: e in regula o luna. un fel de trial, de teaser, de trailer... dar daca luna aia e una din putinele luni pe care le mai are pe lumea asta?

      Ștergere
    6. m-am gandit: e in regula o luna. e un fel de teaser, de trailer, de testdrive... dar daca luna aia e una din putinele pe care le mai are pe lumea asta? in incercarea de a nu fi un spoiler al unui "contract mutual consimtit", nu vreau sa aduc o nota de dramatism ci asa de dragul discutiei. stii filmul: "sweet november"?

      Ștergere
    7. Imi doresc sa treiesc o luna de vis (exact ca in sweet november) decat o viata in plictis! Asta asa de dragul discutiei :)

      Ștergere