27 august 2013

Fara de pacat

Se spune ca cel fara de pacate sa arunce prima piatra. Cine mai are curaj sa ridice piatra?
Traim intr-o lume in care viteza ne conduce in neprevazut. Unde azi ai tot, iar maine te duce in necunoscut. Exista momente in care oamenii din jurul tau te surprind frumos, cu lucruri placute, dar ce faci cand nu? Acorzi a doua sansa sau pleci pe un alt drum .. mai bun?
Cred ca viata e plina de momente frumoase si uneori comiti acte pline de pacat fara se te gandesti la consecinte, fara a crede ca o sa ranesti vreodata pe cineva. Cand te trezesti din visare si realitatea te trezeste urat, realizezi ca ai multe de pierdut. Poate chiar zambetul ala frumos de sub nasul tau care te face unori sa te pierzi in visare.

Pentru a fi fara de pacate, necesita in primul rand iertare absoluta, dar atunci cand amintiriile sunt reimprospatate de rani deschise e dificil sa mai gandesti la rece. Te afli din nou pe un drum cu mai multe necunoscute. A ierta este cea mai nefireasca dintre emotiile umane, dar necesara.
De-a lungul timpului comitem acte cu intentie, fie bune, fie rele care necesita iertare. Uneori daca ai noroc, daca esti cea mai norocoasa persoana de pe planeta asta, atunci cand gresesti ... o sa fi iertat!
Te intreb: oricat de mare grija ai de ulciorul ala plin cu apa, el tot se sparge ...

Just me!

3 comentarii:

  1. A doua sansa e ok de acordat. A noua, nu!!! Cat despre drumul mai bun, decat sa merg pe un drum care stiu ca duce in mlastina, mai bine intru in padure!

    Pacat...pacat nu comiti decat daca regreti ce faci. Si daca pornesti asa, mai bine nu o faci deloc. Emotiile sunt balaurul cu sapte capete. Sunt greu de imblanzit si nici n-ar trebui sa iti doresti asta.

    Iar iertarea e fireasca doar daca o privesti din unghiul potrivit. Pentru ce ierti?Pentru ce te-ai suparat de fapt? Ce te macina? Care e greseala? E a ta sau a altcuiva? Raspunde-ti la asta si iertarea vine natural.

    Si da, ulciorul se va sparge fix atunci cand ai mai multa grija de el. Nu tre' sa ai grija lui, ci doar sa ai incredere sa il lasi in pace, fara sa il zgandari! :)

    Hai, capu' sus!...ca nu arunca nimeni cu pietre! Sa indrazneasca numai! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi avem conceptul de greseala/iertare care cred ca are sustinere de la felul in care suntem obisnuiti: offer/reward. Copii nu au treaba, se supara mult mai greu chiar si pe straini. Sau o mama, ar trece cu vederea tone de chestii din partea copilului.

    O sa lamuresc misterul cumva, matematic. Avem 2 indivizi, un Iertător si un Iertabil(persoana care urmeaza sa ajunga iertata).

    Eu vad lucrurile simplu(rog sa luati un creion si o hartie). Iertarea este o actiune care simbolieaza trecerea peste, sau o actiune care simbolizeaza balansarea altei actiuni naspa.

    Stiu, exprimarea este aiurea momentan, dar o sa ajung unde trebuie(iertare! :p).

    Bun, asadar ca sa existe iertarea, inainte trebuie sa existe cineva care sa fie iertat si o fapta care sa fie iertata.

    Fapta respectiva ar fi o actiune perceputa de Iertator ca fiind negativa. Si atunci sunt 3 variante:
    - cea mai intalnita(95%), Iertabilul face ceva pentru a ajunge iertat; o fapta buna, whatever, o contraactiune sa o numim asa; ideea e ca el va consuma o energie capabila sa anuleze motivul/cauza initiala;

    - cea mai putin intalnita(<4%), Iertătorul face ceva pentru ca Iertabilul sa ajunga iertat; Tot o actiune, practic isi asuma lui energia negativa si trece mai departe; Cum o contrabalanseaza?.. Eu cred ca o contrabalansare ar fi chiar si ajungerea la o iubire.. exagerata. Sau la ceea de numim.. pedepsire. Sau la un atasament care nu ar fi neaparat sanatos(liber). Compasiune exagerata?(exista asa ceva? sau macar exista compasiune veritabila?). Nu stiu daca intoarcerea obrazului neaparat reprezinta cea mai buna miscare din punct de vedere energetic. :) Sper sa imi dau seama la un moment dat.

    - si mai exista 1% cand efectiv din pura intamplare se intampla ceva, care contrabalanseaza fapta facuta de Iertabil si Iertatorul nu mai are nevoie sa ierte. Exista si asta, dar e prea tarziu sa gasesc un exemplu.

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=vUfqmYHrcOA
    Melodia asta e buna pentru acest post!!!!

    RăspundețiȘtergere