03 iunie 2012

Frica de capuse

Imi e frica de capuse. Recunosc, fac parte din categoria aia de oameni care e super speriata de micutele ganganii. Mediatizarea de la tv poate nu a avut un impact atat de mare la mine, dar faptul ca in jurul meu oameni cunoscuti si dragi mie sunt muscati de capuse m-a speriat mai tare decat am crezut.
Muscatura de capusa e acum mai grava decat orice. 
Tratament cu antibiotice, asa vreo 2 saptamani. Apoi, dupa 21 de zile iti faci un test de sange, sa vezi daca ai the boala. Daca nu, tot nu poti sa stai calm. Internetul e plin de cazuri cu muscatura de capusa care au "patit" sa se imbolnaveasca si dupa cativa ani.
Tratament. Regim. Teama.

Ma gandesc cum ma jucam cu capusele cand eram mica. Tin minte cum buni mulgea vaca. Eu "culegeam" capusele de pe vaca si le puneam intr-un borcan, ca mai tarziu sa le zdrobesc sa vad cum se imprastie sangele. Morbid. Acum nu as mai face asta nici daca m-ai plati. Minte de copil naiv. Sadic de naiv.

Asa ca, imi e frica de capuse. Cred ca mai sunt si alti la fel de speriati ca si mine. Frica asta de capuse ma face sa nu ma mai duc sa alerg prin parc. Imi e frica sa ma apropii de cainii maidanezi si gata cu gratarele prin locurile neamenajate. 
Just me!

2 comentarii:

  1. In prima faza am citit " frica de capsune " . Ma gandeam .. wtf ? :)) Si mie imi e frica de ele , mi-a fost frica chiar si cand eram mica . Plus scarba , de orice ganganii . Ieri chiar am fost intr-o plimbare lunga prin iarba , padure , pomi , crengi .. si mai tot timpul am stat cu gandul la asta . Nu prea stiu ce e de facut , eu cel putin chiar nu pot sta departe de natura , imi ramane doar solutia unui repelent , poate ar ajuta cu ceva ..

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum nu putem sa ne baricadam in casa, dar totusi ai mare grija!
    Eu una sunt foarte speriata!:)

    RăspundețiȘtergere