23 mai 2013

Magia Festivalului International de Teatru de la Sibiu

Sibiul e un oras frumos cu oameni frumosi si linistiti, boem prin arhitectura sa, iar in fiecare an ofera ceva special locuitorilor si nu numai, ceva magic. In fiecare an pentru 10 zile se imbraca in haine de sarbatoare si reuseste sa aduca magia spectacolelor de teatru in sufletele noastre. 
Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 7 – 16 iunie 2013.
Pasiunea mea! Teatrul
Am sansa sa locuiesc intr-un oras unde pasiunea pentru teatru are mare valoare, iar asta este amplificata de catre sibieni. Publicul sibian, cu trecerea anilor, a devenit un public pretentios, cu standarde ridicate, care a prins gustul frumosului si e foarte greu de multumit. Astfel, pentru regizorii care vin sa puna in scena la Sibiu cate un spectacol, e o adevarata provocare. Cu ocazia asta avem cele mai interesante si mai indite spectacole din Romania si nu numai. Unele spectacole primind premii natonale si internationale.
Mentionez: "Calatoriile lui Gulliver", de Silviu Purcărete, a castigat premiul pentru cel mai bun spectacol (2013), "Ultima zi a tineretii", in regia lui Yuri Kordonsky, premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol (2012), si vedeta noastra Ofelia Popii a primit premiul UNITER pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia sa din spectacolul "Felii" (2011) si as putea continua ...
Festivalul de Teatru de la Sibiu este un eveniment de renume in lumea culturala care a fost adus in atentia publicului pentru prima acum 19 de ani, un grup de initiativa condus de Constantin Chiriac, actor la Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, s-a hotarat sa-i redea orasului stralucirea pierduta prin organizarea unui festival de teatru.. 
Cu timpul FITS sau Festivalul de Teatru de la Sibiu a devenit cunoscut in intreaga lume, purtand cu el si imaginea Romaniei peste hotare. Catalogat ca unul din cele mai mari evenimente culturale din lumea, FITS a adus beneficii considerabile Romaniei in ceea ce priveste turismul cultural prin promovarea excelentei, transformand 10 zile Sibiul intr-o scena uriasa alaturi de peste 2500 de invitati din peste 50 de tari, 300 de evenimente, 150 de premiere, 60 de spatii care emana cultura pura in perioada desfasurarii festivalului, peste 600.000 de spectatori iubitori de teatru. 
Anul acesta se anunta un an plin cu surprize, fiind un an aniversar ...
Asa ca, oriunde ai fi si oriunde te-ai afla vino la Sibiu in perioada 7/16 iunie sa vezi ce inseamna magia spectacolelor de teatru si nu numai. O sa te surprinda Sibiul imbracat in haine coloroate, o sa intalnesti oameni care danseaza pe strada dimineata, o sa te uimeasca acrobatii nemaintalnite de oameni cu picioroange, masinarii uriase amplasate prin oras care fac zgomot frumos si bineinteles foscul de artificii special creat pentru acest eveniment.
Vino in Sibiul altfel!
Vino sa vezi, te minunezi, apoi pleci zambind dintr-un oras de poveste!
Toate detalile le gasesti aici: www.sibfest.ro

Acest articol participa la campania aceasta, in cadrul BlogalInitiative.

2 comentarii:

  1. Așa da articol! Cu ocazia citirii postării tale mi-am notat câteva repere teatrale de urmărit!

    PS: Am fost de curând prin Sibiu și căutam Cinematrograful Arta. Vreau să-ți spun că din 10 oameni, doar 2 au știut să mă trimită corect. Restul de 8 m-au trimis ”în Centru pe undeva” sau ”Nu știu!”

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, recunoastem, avem si noi un cimematograf si de ala uitam uneori unde e!:)

    RăspundețiȘtergere