12 noiembrie 2013

Daruim

In fiecare zi noi daruim zambete. sentimente. iubire. liniste. magie. sperante. Daruim cadouri mari, mici, scumpe, sclipitoare. Daruim sfaturi. imbratisari. cuvinte. ... In fiecare zi noi daruim ceva!
Uneori poate fii atat de dureros si inspaimantator sa faci asta in fiecare zi, dar pana la urma merita?! 
De fiecare data! Fiecare secunda. clipa. moment.
Cu totii stim sa daruim. Poate nu toti stim sa datuim aceleasi lucruri, dar cu toti daruim ... ceva!
Poate consta in a intelege punctul de vedere al altcuiva, desi e atat de diferit cu punctul tau de vedere. Poate consta in pastrarea secretului unui prieten. Poate uneori consta in a zambi frumos. Poate uneori simplul fapt ca esti acolo, inseamna ceva pentru cineva. Uneori ca zambesti, ca daruiesti o imbratisare, o strangere de mana sau un simplu "Ce faci!?" poate sa schimbe totul. 
Eu cred: ca a darui aduce bucurie.

ZIc: atunci cand bucuria dispare. Cand daruitul incepe sa devina o povara, atunci te opresti. Pai daruiesti ca prostul si nu primesti nimic in schimb? Ok, nu ai asteptari mari, nu vrei sa urnesti un munte, dar totusi vrei sa vezi privelistea de sus. Poate o sa fi uimit si nu o sa-ti placa, dar vrei sa sti ce pierzi!
Iar daca esti ca majoritatea celor pe care ii cunosc (!inclusiv) ... O sa continuui sa daruiesti pana cand o sa doara ... Si apoi inca si mai mult! Dar la un moment dat te opresti si te gandesti ca chestia aia cu daruitul nu e chiar cea mai buna varianta in viata. 
Daruiesti, dar daruieste celor care stiu sa daruiasca inapoi!
Meriti!

Just me!

2 comentarii:

  1. Te contrazic! Daca daruiesti, gandindu-te ca o sa primesti ceva in schimb, de cele mai multe ori o sa fii dezamagita ... Ori nu primesti nimic inapoi ... Ori o sa primesti ceva sub asteptarile tale. Asa e natura umana si nu ai ce-i face. Nu s-a inventat degeaba proverbul cu pomul laudat si cu sacul. Atunci cand daruiesti pt ca asa simti, neconditionat de nimic, o sa te rasplatesti tu singura cu bucuria care o sa te cuprinda!
    Asa ca daruieste "De fiecare data! Fiecare secunda. clipa. moment.".
    Mai bine sa daruiesti si celor care nu merita, decat sa nu daruiesti cuiva care merita!

    RăspundețiȘtergere