21 mai 2014

Exista coincidente!

01. Când era foarte mic, Regele Ludovic al XVI-lea a fost atenționat de un astolog să fie prudent pe data de 21 a fiecărei luni pentru că nu îi va merge prea bine. Prin urmare, în zilele respective, Ludovic se străduia să stea cât mai liniștit. I-a mers o perioadă până când pe 21 iunie 1791 a fost arestat în timp ce încerca să fugă din Franța. Pe 21 septembrie 1791, monarhia a fost abolită și Franța a fost declarată republică, iar pe 21 ianuarie 1793 Ludovic a fost executat prin ghilotinare.

02. Undeva pe la 1800 și ceva, Regele Umberto I a mers la un restaurant din Monza unde a realizat cu stupoare că semăna leit cu proprietarul restaurantului. A stat de vorbă cu acesta și a aflat că erau născuți în aceeași zi, 14 martie 1844, că se născuseră în același oraș, că pe soțiile lor le chema la fel și că restaurantul se deschise în ziua în care Umberto fusese încoronat. Pe 29 iulie 1900, Umberto făcea o baie de mulțime când a aflat că proprietarul fusese împușcat și murise. La doar câteva minute și el a  fost asasinat de un necunoscut.

03. Prin 1920 scriitoarea Anne Parrish se plimba printr-un anticariat și a găsit una dintre cărțile care îi fermecaseră copilăria. I-a arăta-o soțului ei, iar când acesta a deschis-o și-a dat seama că era chiar cartea din care îi citeau ei părinții. Pe prima pagină erau scrise numele și adresa Annei.

04. În 1898, Morgan Robertson a scris o carte care se numea "Futility" în care era vorba despre un transatlantic "inscufundabil" care se numea Titan și care se lovea de un iceberg și se scufunda. Ce s-a întâmplat în 1912 cu Titanicul, știe deja toată lumea.

05. John și Arthur Mowforth au fost doi gemeni care, la maturitate, locuiau în orașe diferite. Pe 22 mai 1975, cam la aceeași oră, amândoi au făcut atacuri de cord și au murit la scurt timp după ce au ajuns la spital. Niciunul dintre ei nu a aflat de soarta celuilalt.

06. În 1953 reporterul Irv Kupcinet se afla la Londra pentru a transmite despre încoronarea Reginei Elisabeta a II-a. S-a cazat la hotelul Savoy și când a deschis dulapul a găsit câteva lucruri care îi aparțineau lui Harry Hannin, un prieten de-al lui și care făcea parte din Harlem Globetrotters. N-a avut cum să-i spună lui Hannin vestea bună, dar, după două zile, a primit o telegramă de la Harry care îi spunea că găsise într-un hotel din Paris o cravată pe care Kupcinet o uitase acolo.

07. Un bărbat care circula cu un scuter a fost ucis în 1975 după ce a fost lovit de un taxi. Până aici, nimic neobișnuit. Un an mai târziu, fratele celui decedat de plimba cu același scuter și a fost lovit de același șofer care conducea același taxi. Conducătorul scuterului a murit pe loc, exact ca fratele său.

08. Prin 1920, trei bărbați de origine britanică se aflau în același tren în Peru. Erau singurii din compartiment și au intrat în vorbă. S-au prezentat unul altuia și așa au aflat că pe unul îl chema Bingham, pe cel de-al doilea Powell, iar pe cel de-al treilea Bingham-Powell.

09. Mark Twain s-a născut în 1835 în ziua în care a apărut cometa Halley și a murit în 1910 în ziua în care cometa a apărut următoarea dată. De altfel, scriitorul a și prezis acest lucru spunând că a venit cu cometa și că va pleca odată cu ea.

10. Pokerul era un joc luat extrem de tare în serios pe la 1800. În 1858, Robert Fallon a fost împușcat mortal după ce câștigase 600 de dolari pe motiv că trișase. Au chemat poliția, dar s-au gândit să joace în continuare. Nimeni nu a vrut să îi i-a locul celui ucis pe scaun de frica destinului, iar ceilalți jucători au căutat un străin care să nu fi știut de acest crimă. L-au găsit, l-au pus la masa de joc și în momentul în care a venit poliția acesta câștigase deja 2.200 de dolari. La identificare, toată lumea a fost șocată. Noul jucător era chiar fiul decedatului Rober Fallon. Cei doi nu se văzuseră de șapte ani.

11. În 2002, doi frați gemeni din Finlanda au murit după ce au fost loviți de două camioane diferite, la două ore unul după celălalt, pe același drum și la doar un kilometru și jumătate unul de celălalt. Reprezentanții poliției au declarat că accidentele sunt cu atât mai bizare pentru că incidentele rutiere se întâmplau foarte rar pe drumul respectiv.

12. Poveștile cu gemeni sunt, câteodată, uluitoare, dar asta le cam întrece pe toate. Doi frați gemeni din Ohio au fost separați la naștere și adoptați de familii diferite. Ambele familii și-au botezat copiii cu numele James. Cei doi băieți au mers la școli militare, erau pasionați tâmplărie, s-au căsătorit cu femei pe care le chema Linda, au făcut doi băieți pe care i-au botezat James Alan și James Allan, au divorțat și s-au recăsătorit cu două femei pe care le chema Betty și au avut câini botezați Toy. Cei doi s-au întâlnit pentru prima oară la 40 de ani.

13. În 1853 Henry Ziegland s-a despărțit de iubita lui care s-a sinucis la scurt timp. Fratele acesteia, distrus de durere s-a dus și l-a împușcat pe Ziegland după care s-a sinucis. Spre norocul lui, Ziegland a scăpat cu viață. Glonțul doar îl zgâriase după care s-a oprit într-un copac. Câțiva ani mai târziu Ziegland s-a hotărât să taie copacul respectiv, dar cum acesta era foarte gros, el s-a gândit să îi pună dinamită la rădăcină. Spre ghinionul lui, dinamita a făcut ca glonțul rămas în copac să ricoșeze chiar în capul lui. Acesta a murit pe loc.

14. Despre Joseph Figlock se poate spune că a fost piaza bună a unui copil. Prin anii ’30 Figlock se plimba pe străzile Detroit-ului când peste el a căzut un copil. Mama lui îl ținea la fereastră la un etaj superior și l-a scăpat. Atât el, cât și copilul au suferit răni minore. Câțiva ani mai târziu, accidentul s-a repetat doar că acum copilul a căzut singur. Același copil! Tot pe Figlock! Nici de data aceasta nimenu nu a suferit răni grave.

15. Așa cum știm cu toții, James Dean a murit în 1955 în urma unui accident rutier. Dean conducea un Porsche. Ceea ce se știe mai puțin e faptul că mașina este considerată blestemată. Când Porsche-ul a fost ridicat de la locul accidentului, motorul a căzut peste un bărbat și i-a rupt acestuia ambele picioare. Ulterior motorul a  fost cumpărat de un doctor care l-a montat pe mașina lui de curse. Doctorul a murit la scurt timp într-un accident în timpul unei curse de viteză. Nu a fost singurul deces în cursa respectivă. Un alt participant a murit într-un accident separat. El conducea o mașină pe care fusese montat șasiul de la Porsche-ul lui Dean. Între timp, mașina lui James a fost dusă la reparat pentru a putea fi expusă ulterior, iar service-ul în care a fost dusă a fost distrus de un incendiu. Mașina a scăpat cu bine și a fost expusă la Sacramento un a căzut peste un băiat și i-a rupt șoldul. Nenorocirile nu se opresc aici. Porsche-ul a fost remorcat și dus în Oregon, dar s-a desprins de mașina care îl tracta și a intrat într-un magazin. Fără victime. În 1959 mașina s-a dezmembrat de una singură în 11 bucăți.

Un comentariu:

  1. Interesante curiozitatile postate de tine. M-au mai destins si deconectat putin.
    Tu crezi in coincidente?

    RăspundețiȘtergere