11 octombrie 2010

Doua tipuri de nuante

Uneori am sentimentul ca lumea se imparte intre (doar) doua tipuri de femei: blonde si brunete.
Exista o anumita rivalitate intre cele 2 nuante de par, sau cel putin noi femeile o ducem la extreme cateodata. Automat, alegerea uneia dintre cele 2 culori te claseza intr-o anumita echipa. Culoarea te impinge sa joci niste reguli (nescrise) stricte si particulare pentru fiecare categorie in parte.
Blondele au acea fragilitate accentuata la maxim, se pare ca blondele sunt mult mai predispuse la a fi conduse. Culoarea parului le ajuta sa para mai putin increzatoare in fortele proprii drept pentru care cauta in permanenta ajutor, indrumare, confirmare, sprijin. sunt mai predispuse in a preda complet conducerea si a urma indicatii. Pentru ca nu prea au incredere in ele, nici nu se avanta sa se afirme, sa vorbeasca, sa se bage in chestii tehnice, concrete, sa faca planuri... si atunci, toate astea cad in sarcina barbatului, indiferent de cat de priceput e el. Doamne, ce le mai place barbatilor!!!
Personal am vazut multe brunete cu acest comportament (mentalitate), dar sincer... mult mai multe blonde.
Deci, se cauta blonde?!!
Nu cred!! Au si brunetele ceva al lor. N-o sa gasesti expresia "blonda focoasa". Asta e pentru brunete! Blondele sunt "papusi". Cu blondele faci simbioza: eu te intretin, tu ma asculti. Cu brunetele faci parteneriat: impreuna pentru un scop. Da - daca nu te tii de scop ... sunt sanse sa o patesti. Cu blondele nu o patesti (aproape) niciodata, ele iarta.
Concurenta intre blonde si brunete e de ceva timp, si de cele mai multe ori blondele au parut superficiale si usor de agatat, iar brunetele au lasat imaginea de tipe cerebrale care stau, privesc si actioneaza cu cele mai grele arme acaparand tinta (barbatul care este) … Nu stiu ce sa zic, mereu am considerat ca femeia e femeie indiferent de culoarea parului, dar trebuie sa recunosc ca bancurile cu blonde sunt delicioase atata timp cat sunt spuse in anumite situatii.
Nu orice bruneta este mai pasionala decat o blonda, asa cum spune regula, asa cum nici orice blonda nu este automat  mai provocatoare decat o bruneta. Mai corect  iti place o femeie bruneta pentru un anumit aer pe care il emana, care poate fi senzual, pasional sau pur si simplu special, asa acum unui barbat ii va cadea cu tronc o anumita blonda chiar daca nu se incadreaza neaparat in tiparul "sexy, provocatoare, inaccesibila".

!"Women are made to be loved, not understood." Oscar Wilde

Just me,

4 comentarii:

  1. interesanta comparatie. niciodata nu am stat sa ma gandesc la asta. dar blondele au parte de mai multa distractie, cel putin asa se zice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se pare ca faci parte din echipa blonda :))
    Have fun!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O bila neagra atunci, aia alba nu ar fii in ton cu nuanta parului! :))

    RăspundețiȘtergere