09 noiembrie 2011

Uite asa am eu carnet roz

Zilele astea se implinesc trei ani de cand am carnet de sofer si sunt tare mandra de el. Recunosc nu am avut nicodata pasinunea de avedea cum se conduce o masina, dar totul a pornit de la un moft - curiozitatea de a vedea cum e sa ai control total asupra unui lucru. Instructorul imi spunea "Alexandra, la tine totul tine de noroc atunci cand dai examenul!" Si, ghici?! Am avut!
Norcocul a inceput de la vizita medicala si s-a terminat atunci cand am auzit "Admis!"
La vizita medicala am avut tensiunea foarte mica (nu ca acum ar fi altfel), la examentul de ochi mi-a soptit un coleg ce scria pe perete si uite asa am trecut cu bine (pe atunci nu purtam ochelari).
La examen (l-am dat scris) mi-am uitat dosarul acasa. Suna acasa, cheam-o pe mama sa-ti aduca dosarul. Nu am platit taxa de intrare in examen pentru ca am uitat. La examen, fara ochelari, m-am uitat a intrebarea 22 si pe foaia de examen am trecut raspunsul la 23 si invers. Ce chestie?! L-am luat!
Cea mai tare faza, nu o uit nici acum, a fost atunci cand un politai striga numele candidatilor sa vina dupa dosare. La un moment dat toata lumea urla si striga de bucurie. Eu suparata, trag pe unu de maneca: "Auzi, eu nu mi-am auzit numele! De ce?!" imi zambeste si-mi spune: "Inseamna ca ai luat sala!" Aaaa suuuper! Dupa doua minute incep sa sar si eu pe acolo de fericire! Zuzi!
La condus mai mare noroc, desi aveam emotii cat cuprinde, politaiul un domn dragut cu chef de vorba facea conversatie cu mine. Exact la ce ma pricep eu cel mai bine (adica sa vorbesc) si uite asa am vorbit despre vrute si nevrute de nu m-a pus la parcari ( la care nu ma prea pricep) si am avut noroc doar de o intoarcere din trei miscari si un mers cu spatele, apoi am auzit "Opreste! Ai luat!"
Asta da noroc!

Lucrurile pe care nu le stiam sa le fac atunci cand m-am vazut cu carnetul in mana la volanul Loganului:
- sa aprind faza lunga (acum stiu)
- sa-mi deschid capota (stiu maneda, dar capota tot e o mare enigma pentru mine)
- sa bag benzina (rar, prefer sa vina "pecoistul" sa ma ajute)
- unde e claxonul?
- sa fac parcari laterale (asta nici acum nu le stiu)
Cu toate acestea conduc si-mi place!
Masina ma asculta, barbatii nu! (:

Just me,

5 comentarii: