27 martie 2013

Teatru: Maestrul si Margareta

"Maestrul si Margareta" este cea mai noua reprezentatie a Teatrului Radu Stanca Sibiu, fiind o adaptare dupa romanul omonim al scriitorului rus Mihail Bulgakov. Este un spectacol care imbina jocul teatral al actorilor, proectii video si momente muzicale live.
De la bun inceput vreau sa va spun ca este o piesa de teatru destul de grea, cu simboluri si semnificatii puternice deoarece tot spectacolul se joca in mai multe planuri. Apoi, urmeaza proiectii video unde ai impresia ca esti in alta sala de spectacol.
Spectacolul creaza o oboseala frumoasa a mintii cu trecerea brusca de la fictiune la realitate, astfel incat ca si spectator a fost destul de greu cu descifrarea spatiului real sau cel ceresc.
De remarcat este totusi cum regizorul a reusit sa de joace cu mintiile noastre, ca in final sa ne ajute sa descifram adevarul, unde se ascunde minciuna, unde e magie neagra si care e rolul bisericii.
Spectacolul acesta merita vazut, insa ai nevoie de o puternica concentrare a mintii pentru a face trecerea spontana in timp si spatiu. 
Mergeti la teatru!

Distributia: Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Mariana Mihu, Ákos Orosz, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan, Zoltán Lendváczky, Eduard Pătraşcu, Erika Tankó Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari și Sanda Anastasof. Spectacolul se bucură, de asemenea, de contribuţia scenografei Velica Panduru și a muzicianului Zeno Apostolache. 
 „Maestrul și Margareta” este o co-producţie a Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu și a Teatrului „Maladype” din Budapesta. Spectacolul are o durată de două ore și treizeci de minute și nu este recomandat celor sub 12 ani. 

Just me!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu