10 martie 2013

Am racit! Dulce alergie!

Asa ca, m-a duc ca tot omul la medicul de familie pentru a cere medicamentatia corecta si bineinteles concediu medical.
Ajung acolo la 8.30 dimineata, dar am intrat la el in cabinet pe la 10. De ce?
La medicul de familie iti trebuie programare!! Da! Daca nu ai programarea sufletului nu vrea sa te primeasca decat daca esti vreo urgenta. Asa ca, ma pun pe scaun si astept, sa par si eu o urgenta iminenta. (Paranteza: Intotdeauna, dar intotdeauna ma cert cu femeile care au programari si au impresia ca au dreptul de a nu lasa pe nimeni sa intre in fata lor. Desi, tu cel fara programare, nu ti-ai propus sa faci acea vizita la doctor si care esti cu un picior stii tu unde, trebuie sa astepti sa intre baba aia machiata si parfumata cu un parfum ieftin, sa-i spuna doctorului ca si azi o doare unghia de la degetul mic.)

Intru.
Imi spun pasul "Am racit! Ma doare capul! Am temperatura si frisoane!" Pune parafa de viroza si-mi da o medicamentatie care includea antibiotic. Ii spun clar: "Sunt alergica la antibiotice! Scrie in fisa!" El insitata ca e ok "La astea nu!"

Dupa exact doua zile, karma isi face efectul. 
Medicamentatia cu antibiotic nu e ok pentru mine. Totul a inceput cu o frumoasa caldura pe spate si o inroseala excelenta pe corp, apoi incepe gatul si capul sa arate ca o patlagica. Toti sfintii cred ca i-am pomnenit pentru doctorul meu atunci. 
Vineri dimineata eram din nou la cabinet. O alta zi, acceasi procedura, iar nu am programare. Oare de data asta sunt o urgeta mai eminenta?!
Ma primeste, dupa 10 minute dupa ce am vorbit cu asistenta si ... si "Alexandra, se pare ca esti alergica la antibioticul pe care ti l-am prescris..." 
Seriooooooos! Dupa ce va-ti dat seama dupa pielea rosie sau dupa capul meu cat o patlagica!! Ma calmez si zambesc zicand "Mda!", recunosc ca firea carcotasa nu s-a putut abitine sa zica: "IOO! V-am zis ca sunt alergica!"
Imi da o alta reteta, mai scumpa decat prima si ma trimite sa beau multe lichide si odihna. Cand sa inchid usa imi zice atat de frumos "La multi ani de ziua femei, Alexandra!" Sincer daca eram intr-un film american ii aratam eu semnul pacii pentru replica asta de final, dar pentru ca eram doar eu i-am zis "Nu!Multumesc IO pentru alergie!"
Karma va zic eu!

Asa ca, alergia azi a trecut, dar cu starea de nu bine ce fac?!

Just me!

2 comentarii: