07 februarie 2010

Pretul pasiunii

Avem nevoie la maturitate de evenimente dramatice care sa ne trezeasca sentimentele din noi- daca mai e ceva de trezit. Asadar, ca sa simtim ca traim, avem nevoie de sentimentul de nesiguranta, de durere, dezamagire si lupta. Oare?
Dragostea adevarata este un parteneriat in care sunt angajati profund doi oameni.Cei doi au in comun multe valori fundamentale, interese, scopuri, si tolereaza cu sinceritate diferentele dintre ei.
Profunzimea dragostei se masoara prin increderea si respectul reciproc pe care-1 au unul fata de celalalt. Relatia dintre ei permite fiecaruia sa-si dezvolte pe deplin calitatile expresive, creative si productive. E multa bucurie in experientele traite in doi, fie ele trecute sau prezente, ca si in cele posibil de anticipat. Fiecare il priveste pe celalalt ca pe cel mai bun si drag prieten.
O altamasura a dragostei este dorinta amandurora de a se privi pe sine cu onestitate, in scopul de a impulsiona evolutia relatiei si a intimitatii.
Asociate dragostei adevarate sunt sentimentele de  siguranta, devotament, intelegere, tovarasie, sprijin reciproc si alinare.
Mai exista, sa zicem, si un alt tip de dragoste care are la baza dorul mistuitor, disperat de persoana iubita, perceputa ca fiind diferita, misterioasa si insesizabila.
Profunzimea dragostei se masoara prin intensitatea obsesiei fata de persoana iubita. Nu acorzi timp si atentie altor interese si preocupari, pentru ca tu iti folosesti intreaga energie sa-ti reamintesti fragmente din intalnirile trecute sau sa-ti le imaginezi pe cele viitoare. Adesea, trebuie depasite piedici insurmontabile, si iata si elementul suferinta prezent in adevarata dragoste. Un alt indicator al profunzimii dragostei este vointa de a indura suferinta si greutatile vietii de dragul unei relatii. Aici gasim sentimentele de emotie, extaz, dramatism, anxietate, tensiune, mister si dor.

Pretul pe care-l platim pasiunii - este teama, durerea si teama alimenteaza dragostea pasionala; si tot ele o pot distruge.
Pretul pe care-l platim pentru o relatie echilibrata - este plictiseala; siguranta si protectia cimenteaza o astfel de relatie; si tot ele o pot face rigidasi anosta.

!Cu sentimente ieftine cred ca incep a ma droga.
!!Just paint the picture of a perfect place -  One Republic -  All The Right Moves 

Just me,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu