03 martie 2011

Adevarul gol-golut

Adevarul gol golut. Pana unde spunem adevarul? Cui ii spunem adevarul?
Exista situatii clare cand a spune adevarul e teribil de durerors pentru cei care il primesc. Si, de multe ori e inutil: adevarul respectiv nu le schimba viata in nici un fel, nu ii face mai buni, ba chiar le face rau. Asa ca mai bine nascocim o minciuna frumoasa sau omitem sa le spunem adevarul. Sa nu ma intelegeti gresit, nu militez pentru minciuna. A minti mi se pare unul dintre cele mai urate lucruri pe care le poti primi, mai cu seama cand e vorba de oamenii apropiati. Cu toate acestea cunosc oameni care prefera jumatate de adevar. Oameni carora le place mai degraba sa omita. Sub pretextul ca adevarul intreg nu e in totalitate necesar. Sau ca face rau. Si stiti care e culmea? Ca o duc bine mersi. Cu ei, cu constiinta lor, dar si cu oamenii din jur, care par ca accepta asta - mai de graba cuvintele frumoase, dar care nu spun nimic decat un adevar ... mai adevarat.
Exista acele situatii in care stii bine ca esti mintit, dar preferi sa asculti in contiunare.
Cum facem: riscam si spunem mereu adevarul sau ne adaptam situatiilor si oameniilor?

Just me,

6 comentarii:

  1. tre sa te adaptezi....ca sa zici adevarul a.i. cel care l aude sa inteleaga si sa nici nu ti poarte pica

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevarul intotdeauna e greu de suportat, nu conteaza cum il spui ... poate cel mai important e sa-l spui nu sa inventezi o minciuna!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ne ntelegem!:) sunt total de acord cu adevarul. modul in care lucrurile pot fi spuse difera. chiar daca ce urmeaza sa i spui unei persoane ( adevarul ) nu o sa o multumeasca/incante trebuie sa o pregatesti pt ceea ce ii vei zice si sa empatizezi cu ea pt a nu primi asa greu ADEVARUL

    RăspundețiȘtergere
  4. si eu sunt o fantoma in toata discutia asta!!! ca n am poza. blogu tau nu ma respecta .

    RăspundețiȘtergere
  5. @shegy_io: Dle fantoma, crede-ma cu tot "preludiul" pe care tu il pregatesti inainte, se duce "naibii" cand stai de vorba cu REALITATEA!

    RăspundețiȘtergere
  6. REALITATILE din viata ta te fac sa zici asa si atunci nu pot sa ma pun cu realitatile tale, nu te mai contrazic :)

    RăspundețiȘtergere