11 aprilie 2014

Teatru: Nora

Intri in scena si gasesti personajele acolo. Pe un ecran mare ruleaza personajele care vorbesc sincer despre relatii, casnicie ... iubire.
Mi-a dat de gandit intrebarea: Ce ai face daca iubitul/a te-ar insela? Ai ierta? 
Asa m-am pierdut printre ganduri si m-am amintit - Pentru a fii o regina nu e suficient sa-l imbratisezi pe rege!
... si te gandesti ca Nora e doar un personaj cu doua fete!

Jocul personajelor care niciodata nu se ating si vorbesc numai cu fata spre public face ca totul sa fie superficial. Muzica e cea care anima si te face sa simti jocul.
Un spectacol simplu si usor.
Mergeti la teatru!


de Henrik Ibsen (adaptare de Anamaria Enescu şi Radu Alexandru Nica)

REGIA: Radu-Alexandru Nica; DECORUL: Carmencita Brojboiu; COSTUME: Ioana Popescu; COREGRAFIA: Florin Fieroiu, Hugo Wolf; ADAPTARE: de Anamaria Enescu şi Radu Alexandru Nica; DISTRIBUŢIA: Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Pali Vecsei, Alexia Mara Baciu
"Personaje cu ipocrizii şi dedesubturi, cu o poftă nemăsurată de putere, mai ales asupra celui din preajmă, cu o atentă "manageriere" a farmecelor şi instrumentelor de seducţie. Ibsen în carne şi oase. În plus, ruperi frenetice de ritm, dilatare temporală urmată de intermezzo-uri de un paroxism sacadat. Iar peste toate, tronează o temă-nucleu: o ireversibilă şi fără de speranţă lipsă de comunicare. Radu Alexandru Nica se foloseşte de o plasticitate extremă şi forţă de sugestie a mişcărilor niciodată întâlnite ale celor doi parteneri pentru a "încarna" limitele dureroase ale comunicării. Personajele vorbesc, întind mâna să se atingă, dar mâinile nu se ating, iar privirea nici gând să li se întâlnească. Perspectiva e de o stranie picturalitate, corpurile lor sunt foarte aproape, doar că plasate pe traiecte diferite. Întâlnirea, într-un minim punct al adevărului, e ratată matematic."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu